Karosseri kategori: Gasdämpare baklucka, Gasfjäder bagageutrymme, Gasfjäder bakruta i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Alla kategorier i Karosseri katalog

Tillverkare av reservdelar för Gasfjäder bakruta

FEBI BILSTEIN Gasfjäder bagageutrymme av hög kvalité
RIDEX Gasfjäder bagageutrymme av hög kvalité
MAPCO Gasfjäder bagageutrymme av hög kvalité
VAICO Gasfjäder bagageutrymme av hög kvalité
STARK Gasfjäder bagageutrymme av hög kvalité
Gasdämpare baklucka MONROE positivt pris
Gasdämpare baklucka TOPRAN positivt pris
Gasdämpare baklucka SWAG positivt pris
Gasdämpare baklucka METZGER positivt pris
Gasdämpare baklucka JP GROUP positivt pris

Gasfjäder till baklucka för bil köp billigt online

Gasfjädrar till bakluckan används för att få tillgång till föremålen i bagageutrymmet på ett smidigt sätt. De försäkrar att bakluckan rör sig med enkelhet åt båda riktningarna samt att luckan kan hållas öppen i en bestämd position, det är lämpligt när man ska lasta i bagage eller utför arbeten i lastutrymmet. Komponenterna byts ut när de slits ut.

Allt du behöver veta för att byta ut gasfjädrar till bakluckan

  1. Trasiga komponenter känner man lätt igen tack vare deras bristande effektivitet. De kan plötsligt öppna bakluckan, är oförmögna att hålla luckan fast i en position eller har svårt att stängas igen - alla dessa är tecken på att komponenten slitits ut. I vissa fall kan oljefläckar dyka upp på ytan av närliggande bildelar.
  2. Metoden för att installera komponenterna skiljer sig åt beroende på dess design. Fjädrar med två tätningar kan installeras med vilken sida som helst upp, medan de som bara har en tätning måste monteras åt den riktning som anges av tillverkaren.
  3. Du kan med enkelhet byta ut de här bildelarna själv. Beroende på typ av fästning kan du behöva en öppen skiftnyckel, en insexnyckel, precisionstång, en klämma, en platt skruvmejsel samt säkringar. Du bör även förbereda silikonfett i förväg. Innan du börjar montera komponenten bör du göra ett grundarbete med gasfjädringen. För att göra detta behöver du sätta dem i arbetsposition, sedan trycka ihop stången tills det tar stopp, håll den sedan i den positionen i några sekunder och släpp sedan. Utför denna process 15 - 20 gånger.
  4. De här bildelarna ska bytas ut i par, om en av komponenterna går sönder så kommer troligtvis den andra också göra det snart. Innan du beställer gasfjädrar till bakluckan bör du se till att de passar till just ditt fordon, samt vilken typ av belastning de kan klara av.
  5. Komponenternas livslängd beror mycket på hur de används. Om du inte har använt bakluckan på länge så bör du öppna den långsamt, utan ryckiga rörelser, annars kan du skada fjädermekanismen. När det är väldigt kallt ute rekommenderas det inte att du öppnar bakluckan utan att ha värmt upp motorn först.

Erbjudanden på Gasdämpare baklucka bildelar