Reservdelar katalog till VOLVO köp billigt
Bilmärke
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Reservdelar som passar VOLVO

Vårt urval av premiummärken

STARK reservdelar katalog
BOSCH reservdelar katalog
SACHS reservdelar katalog
SKF reservdelar katalog
VALEO reservdelar katalog
VAN WEZEL reservdelar katalog
MAPCO reservdelar katalog
A.B.S. reservdelar katalog
HELLA reservdelar katalog
MONROE reservdelar katalog
TRW reservdelar katalog
FEBI BILSTEIN reservdelar katalog

Användbar information angående underhåll och inspektion av VOLVOfordon

I decennier har VOLVOs filosofi varit att tillverka världens säkraste fordon. De var först med att installera trepunktsbältet som standard år 1959. Det svenska fordonsföretaget är idag ledande inom modern aktiv och passiv säkerhet. På samma gång är detta premiummärke känt för hög slutproduktskvalitet samt pålitliga, kraftfulla och allt mer bränslesnåla motorer. Märket, som sedan år 2010 varit en del av kinesiska Geely Group, är ​​väletablerat inom SUV-segmentet och tack vare den nya S90-serien även inom lyxfordonssegmentet.

Svagheter du kan vänta dig hos VOLVO-modeller

Om du köper en begagnad S40- eller V40-kombi måste du vara beredd på att behöva utföra en del reparationer. Under de första produktionsåren för dessa mellanstora fordonsversioner, som marknadsfördes fram till år 2004, kunde den svenska tillverkaren inte leva upp till föregående års välkända pålitlighet. Typiska svagheter inkluderade bakaxlar som ofta gick sönder, porösa bromsslangar, rostiga bromsledningar och bromsskivor som slets ut snabbt. Efterträdaren V50 medförde inga förbättringar gällande pålitligheten. Dessa har ofta problem med sina återcirkulationsventiler, startmotorer, startbatterier, partikelfilter i dieselmotorer eller fel i servostyrningen.

Vanligt förekommande defekter i SUV:ar och lyxfordonsmodeller

Om du funderar på att köpa lyxklassfordonet V70 bör du hålla utkik efter slitna framaxelleder, defekta vattenpumpar samt sprickor i kuggremmen om serviceintervallerna inte följts eller om fordonet färdats långa sträckor. I dieselmotorer kan lösa laddluftkylarslangar och läckor vid insprutningssystemet resultera i att turboladdaren går sönder. SUV:en XC90 är känd för att vara väldigt robust. Den behöver sällan dyra reparationer, men kan råka ut för läckande servopumpar eller slitage på leder, styrleder, kopplingsstänger, bärande leder och upphängningsbussningar vid långa körsträckor.

VOLVO – skräddarsydda delar i originalkvalitet till de bästa priserna

Om du vill spara pengar på reparationer av ditt fordon från VOLVO eller något annat bilmärke har vi vad du behöver. I egenskap av fordonsdelsbutik på nätet erbjuder vi ett brett sortiment av delar i originalkvalitet, såsom avgasmonteringar, bakre ljuddämpare, grenrör, styrkomponenter eller gummidamasker och många andra bildelar som tillverkats av kända leverantörer samt ett stort urval av oljor och tillbehör. Beställ billigt och bekvämt online nu och passa på att njuta av snabb leverans av reservdelarna du behöver.

Den mest sålda reservdelen till VOLVO