Bromssystem kategori: Handbromswire, Vajer parkeringsbroms, Parkeringsbroms kabel i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Tillverkare av reservdelar för Parkeringsbroms kabel

BOSCH Vajer parkeringsbroms av hög kvalité
FEBI BILSTEIN Vajer parkeringsbroms av hög kvalité
A.B.S. Vajer parkeringsbroms av hög kvalité
RIDEX Vajer parkeringsbroms av hög kvalité
MAPCO Vajer parkeringsbroms av hög kvalité
Handbromswire VAICO positivt pris
Handbromswire ATE positivt pris
Handbromswire STARK positivt pris
Handbromswire TRW positivt pris
Handbromswire TOPRAN positivt pris

Handbromsvajer för bil köp billigt online

En handbromsvajer överför kraften från handbromsspaken till bromsbackarna eller -beläggen så att de pressas mot bromstrummorna eller bromsskivorna, vilket låser hjulen. Vajern kräver regelbunden kontroll och spänningsjustering och har ingen strikt begränsad livslängd. Med korrekt användning kan den hålla länge.

Vad du bör veta om byte av handbromsvajern

  1. Behovet att byta ut komponenten indikeras av ökad rörelse i handbromsens spak. I vissa fall fastnar den istället. Dessutom kan en defekt handbromsvajer leda till att hjulen inte låser sig korrekt vid inbromsning, vilket märks tydligt vid försök att bromsa fordonet i backe.
  2. Hur proceduren att byta ut kabeln går till beror på själva systemets utformning: det kan innehålla olika antal kablar. Dessutom skiljer sig kabeländarna ofta åt i design, vilket också bestämmer installationens särdrag.
  3. Installation av en ny komponent bör ske på en verkstad. Processen att byta ut komponenten är relativt krävande. Efter arbetet bör handbromsmekanismen dessutom justeras.
  4. Innan du köper en handbromsvajer bör du kontrollera bromsbackarnas eller -beläggens skick: i de flesta fall finns det skäl att byta ut dessa komponenter tillsammans. Vår onlinebutik erbjuder ett brett urval av kit som innehåller det nödvändiga antalet kablar, monteringselement, packningar, bromsbackar/bromsbelägg och andra komponenter som kan behövas för reparationen.
  5. För att undvika att komponenten slits ut för tidigt bör du alltid koppla ur parkeringsbromssystemet innan du kör. Försök att använda mekanismen regelbundet även om du inte behöver den, då den kan fastna om den inte används på länge. Smörj vajern regelbundet för att skydda den mot nötning och korrosion.

Erbjudanden på Handbromswire bildelar