Bromssystem kategori: Bromsskiva i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Tillverkare av reservdelar för Bromsskiva

BOSCH Bromsskivor fram och bak av hög kvalité
FEBI BILSTEIN Bromsskivor fram och bak av hög kvalité
A.B.S. Bromsskivor fram och bak av hög kvalité
RIDEX Bromsskivor fram och bak av hög kvalité
MAPCO Bromsskivor fram och bak av hög kvalité
Bromsskiva VAICO bak och fram positivt pris
Bromsskiva BREMBO bak och fram positivt pris
Bromsskiva SKF bak och fram positivt pris
Bromsskiva ATE bak och fram positivt pris
Bromsskiva STARK bak och fram positivt pris

Bromsskivor bak och fram för bil köp billigt online

Bromsskivor gör det möjligt för dig att reducera fordonets hastighet samt stoppa bilen genom friktion som uppstår när bromsklossarna trycks mot dem. Den genomsnittliga livslängden på komponenten är 80,000 - 120,000 km för komponenter på framaxeln och 130,000 - 170,000 för de som sitter på bakaxeln.

Vad du behöver veta när du ska byta ut bromsskivorna

  1. Man kan se när de här komponenterna är i tillräckligt dåligt skick då fordonet drar mot ett särskilt håll när man bromsar in. Man kan även ofta upptäcka felaktiga komponenter då bromspedalen ofta vibrerar samt att gnisslande ljud uppstår när man bromsar.
  2. Utbytet av komponenten är ganska enkelt, därför kan du byta ut bromsskivan på egen hand med rätt kunskap och verktyg. Tänk på att detta kommer kräva att du höjer bil med en lyft och demonterar hjulen. Vanligtvis kommer du behöva en skiftnyckel i lämplig storlek för att ta bort fästdonen. Du kommer även behöva en C-klämma för att säkra klossarna.
  3. De här komponenterna ska bytas ut i par på varje axel. Därför rekommenderas det att du beställer en sats med bromsskivor i en webbutik. Nya bromsklossar bör också installeras på samma gång.
  4. För att undvika att komponenterna slits ut i förtid bör du reducera risken för att de överhettas. När de överhettas kan de deformeras. Det rekommenderas i synnerhet efter flera skarpa inbromsningar att du kyler ned komponenterna genom att köra ett flertalet dussin metrar i låg hastighet.
  5. Lämna inte fordonet på en plats där komponenterna kan komma i kontakt med vatten. Detta kan få dem att deformeras på grund av temperaturfallet. Förlängd kontakt med vatten kan dessutom orsaka korrosionsskador på delarna.

Erbjudanden på Bromsskiva bildelar