Motor kategori: Motorelektriskt i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Tillverkare av reservdelar för Motorelektriskt

BOSCH Motorelektriskt av hög kvalité
FEBI BILSTEIN Motorelektriskt av hög kvalité
RIDEX Motorelektriskt av hög kvalité
MAPCO Motorelektriskt av hög kvalité
STARK Motorelektriskt av hög kvalité
Motorelektriskt NGK positivt pris
Motorelektriskt VALEO positivt pris
Motorelektriskt TOPRAN positivt pris
Motorelektriskt SWAG positivt pris
Motorelektriskt METZGER positivt pris

Motorelektriskt för bil köp billigt online

Elektrisk motorutrustning inkluderar enheter och monteringar som ansvarar för att starta motorn och drift av system anslutna till fordonets elektriska nätverk. De inkluderar startmotorn, växelströmsgeneratorn, batteriet och tändningssystemet.

Viktig information om elektrisk motorutrustning

  • Specifika komponenters livslängd beror på fordonets tillverkare. Tändstift byts ut oftast eftersom det är förbrukningsartiklar. Koppar-, nickel-, kromnickel- och kopparnickeltändstift håller i ungefär 20 000–30 000 km, platinum i ungefär 60 000–70 000 km, silver i ungefär 70 000–90 000 km och iridium, guld och yttrium i ungefär 70 000–100 000 km. Batteriernas livslängd är 3–5 år och tändspolarnas 110 000–140 000 km.
  • De flesta elementen i motorns elektriska utrustning bör bytas ut hos en reparatör då det är ett komplicerat arbete. Till exempel är växelströmsgeneratorn och startmotorn svåra att ta isär och demontera. Arbete med tändningssystemet och hantering av tändningskablar är farligt utan lämplig kompetens och kunskap.
  • Batteriet kan du byta ut på egen hand. Detta kräver en borste och ett rengöringsmedel för kontakterna samt en skiftnyckel för att koppla ihop ledningarna med batteriterminalerna.
  • Det är bäst att köpa den elektriska motorutrustningens komponenter efter att ditt fordon genomgått en felsökning för att avgöra vilka system som behöver bytas ut. Mycket ofta kräver installation av en ny komponent ersättning av en annan. Om du till exempel planerar att installera en ny växelströmsgenerator är det bäst att även byta ut drivremmen. Om tändstift ska bytas ut bör du köpa högspänningsledningar och tändspolar. Installation av nya högspänningskablar kan kombineras med byte av fördelardosans lock. Du hittar alla komponenter i vår onlinebutikskatalog. Få råd av våra specialister, information om våra kampanjer och köp utrustning av hög kvalitet till bästa pris.
  • För att säkerställa att elektrisk utrustning fungerar så länge som möjligt är det viktigt att alla anslutande system också fungerar korrekt, då deras funktionalitet ofta hänger samman. Till exempel betyder felaktig drift av växelströmsgeneratorn att batteriet inte laddas helt, vilket leder till ytterligare problem. Flera misslyckade försök att starta motorn kan bränna startmotorn. Bränsle av dålig kvalitet är ofta orsaken till att tändstift går sönder.

Erbjudanden på Motorelektriskt bildelar