Hjulupphängning och armar kategori: Kulled i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Alla kategorier i Hjulupphängning och armar katalog

Tillverkare av reservdelar för Kulled

FEBI BILSTEIN Spindelled av hög kvalité
A.B.S. Spindelled av hög kvalité
RIDEX Spindelled av hög kvalité
MAPCO Spindelled av hög kvalité
VAICO Spindelled av hög kvalité
Kulled SKF positivt pris
Kulled STARK positivt pris
Kulled MONROE positivt pris
Kulled TRW positivt pris
Kulled TOPRAN positivt pris

Spindelled för bil köp billigt online

Kulleder kopplar samman länkarmen med hjulnaven på drivhjulen vilket gör att den senare rör sig vertikalt samtidigt som dess horisontella position förblir fixerad. Ofta är livslängden på komponenterna 90,000 till 100,000 km. Detta beror dock mycket på fordonets driftsförhållanden. Komponenternas skick bör alltid kontrollerar innan man ger sig ut på långa resor.

Vad du behöver veta om att byta ut kulleder

  1. Kulleder som slutat fungera som de ska ger ljud ifrån sig i fjädringen när fordonet körs på vägar av dålig kvalitet samt vid ojämnt däckslitage. Dessutom krävs det extra mycket för att vrida på ratten.
  2. Det är bättre att byta ut komponenterna på en verkstad eftersom att de krävs att hjulen är helt korrekt riktade. Något som lyfter upp bilen samt en särskild dragare behövs för bytet. Denna utrustning gör att man kan demontera bildelarna snabbt och säkert. Det är inte rekommenderat att man använder händerna till exempelvis en slägga. Kraftiga stötar är nämligen skadligt för underredets komponenter och minskar dess livslängd.
  3. Om komponenterna är en väsentlig del av länkarmen bör du köpa en sats.
  4. Dessa bildelar ska bytas ut med ett sett per axel även om bara en av dem är sönder. Antalet komponenter på varje sida avgörs av fordonets design. I vår onlineshopp kan du billigt och snabbt köpa sett till kulleder som även innehåller fästen.
  5. För att förlänga livslängden på komponenterna, minska risken för stötar. För detta avseende är det till exempel lämpligt att sänka hastigheten innan man kör över hinder på vägen.
  6. Det rekommenderas att man periodvis kontrollerar att damaskerna är som de ska. Ifall de inte är hela blir bilens delar utsatta för fukt och smuts vilket resulterar i att de snabbt slits ut.

Erbjudanden på Kulled bildelar