Filter kategori: Motoroljefilter i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Tillverkare av reservdelar för Motoroljefilter

BOSCH Oljefilter av hög kvalité
FEBI BILSTEIN Oljefilter av hög kvalité
RIDEX Oljefilter av hög kvalité
MAPCO Oljefilter av hög kvalité
VAICO Oljefilter av hög kvalité
Motoroljefilter STARK positivt pris
Motoroljefilter MANN-FILTER positivt pris
Motoroljefilter VALEO positivt pris
Motoroljefilter TOPRAN positivt pris
Motoroljefilter SWAG positivt pris

Oljefilter för bil köp billigt online

Oljefilter rengör motoroljan från föroreningar. Den genomsnittliga livslängden för dessa bildelar är 10,000 till 15,000 km.

Allt du behöver veta för att byta ut oljefiltret

  1. Om motoroljan visar lågt tryck så kan det vara ett tecken på att filtreringsdelarna har täppts igen. Detta visas av motsvarande varningslampa på instrumentbrädan.
  2. Om du ska hälla ny arbetsvätska i systemet bör du även köpa ett oljefilter och en packning för att byta ut dem samtidigt. I vissa fall kan tätningarna säljas separat till låga priser. Använd endast den olja som rekommenderas av tillverkaren.
  3. Om du byter ut komponenterna på egen hand så behöver du använda skyddshandskar för att skydda händerna mot farliga ämnen. Man behöver ofta lyfta enheter och behållare när man utför arbetet då man behöver dränera den gamla oljan.
  4. Man behöver i regel demontera några andra komponenter för att komma åt denna bildel. Använd skruvmejslar och tvingar i lämplig storlek och form. Dräneringsventilen lösgörs med en ringnyckel av motsvarande storlek, komponenten tas sedan bort med en speciell skiftnyckel anpassad till oljefiltret, eller en speciell avdragare.
  5. Om komponenten byts ut som en del av en sammansättning så kan du med enkelhet skruva i den nya istället för den gamla. Om du endast ska byta ut filtreringsdelen så behöver du först demontera höljet, ta bort den igentäppta patronen, sätta i en ny och sedan montera dit allting igen.
  6. Genom att använda högkvalitativt bränsle förlänger du livslängden på arbetsvätskan och filtreringsdelarna. Detta gör det möjligt att undvika att förorening uppstår tidigt i motorn och oljan.

Erbjudanden på Motoroljefilter bildelar