Filter kategori: Luftfilter i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Tillverkare av reservdelar för Luftfilter

BOSCH Luftfilter av hög kvalité
FEBI BILSTEIN Luftfilter av hög kvalité
RIDEX Luftfilter av hög kvalité
MAPCO Luftfilter av hög kvalité
VAICO Luftfilter av hög kvalité
Luftfilter STARK positivt pris
Luftfilter MANN-FILTER positivt pris
Luftfilter VALEO positivt pris
Luftfilter TOPRAN positivt pris
Luftfilter SWAG positivt pris

Luftfilter för bil köp billigt online

Luftfilter är en del av luftintagssystemet. De rengör luften som används för att skapa luft-bränsleblandningen. De reducerar risken för att slipande partiklar tar sig in i motorcylindrar, på det sättet förhindras slitage på cylindrar och kolvar i förtid. Den genomsnittliga livslängden på de mekaniska rengöringsdelarna är mellan 10,000 till 15,000 km. För högpresterande filter är livslängden mellan 30,000 - 50,000 km.

Vad du behöver veta för att byta ut luftfilter

  1. Luftfilter som är igentäppta eller har mekaniska skador visar symptom som högre bränsleförbrukning, reducerad motorkraft, svårstartad motor och svart rök från avgasrören. Varningslampan “Undersök Motorn” kan då också lysa upp på instrumentbrädan.
  2. Du kan byta ut denna komponent på egen hand. Processen variera beroende på modell och beskrivs vanligtvis i fordonets manual. Du får bara göra arbetet när motorn är kall.
  3. För att demontera komponenten behöver du använda verktyg som motsvarar fästdonen som använts för att fästa höljet. Filter i form av paneler kan du vanligtvis ta bort med en skruvmejsel från Philips. Om det sitter ett filter med ringade fästdon på fordonet så kommer du troligtvis behöva en skiftnyckel i lämplig storlek.
  4. Vissa fordons design kräver att du samtidigt byter ut det sekundära luftfiltret samt luftfiltret till turboladdningen. Du kommer spara pengar på leveransen om du beställer alla dessa komponenter från en webbutik.
  5. Om ditt fordon regelbundet används i en dammig miljö så rekommenderas det att du beställer luftfilter med förfilter. Den senare kommer ta bort stora partiklar, vilket hjälper till att förlänga livslängden på fordonets huvudkomponenter.
  6. Försök att inte köra ditt fordon genom djupa pölar. Filterdelarna kan då dränkas av vatten, vilket leder till att du behöver installera nya delar tidigare än vad som annars är nödvändigt.

Erbjudanden på Luftfilter bildelar