Klimatanläggning shop av reservdelar - märkesvaror bildelar i originalkvalite billigt köp online
Klimatanläggning för TOP bilmärken
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Klimatanläggning bildelar katalog

Ac system till bilmärken till lågpris

Klimatanläggning till VOLVO billigt
Aircondition till fordon VOLVO
Alla modeller
Klimatanläggning till VW billigt
Aircondition till fordon VW
Alla modeller
Klimatanläggning till BMW billigt
Aircondition till fordon BMW
Alla modeller
Klimatanläggning till AUDI billigt
Aircondition till fordon AUDI
Alla modeller
Klimatanläggning till MERCEDES-BENZ billigt
Bil Ac system MERCEDES-BENZ
Alla modeller
Klimatanläggning till FORD billigt
Bil Ac system FORD
Alla modeller
Klimatanläggning till TOYOTA billigt
Bil Ac system TOYOTA
Alla modeller
Klimatanläggning till PEUGEOT billigt
Bil Ac system PEUGEOT
Alla modeller
Erbjudanden på reservdelar i kategorin: Klimatanläggning för bil

Klimatanläggning - viktiga reservdels sammansättningar på ett fordon

Expansionsventil, AC-kompressor med mera: AC-systemets struktur och funktion

De flesta har någon gång tryckt ned den knapp på instrumentbrädan som slår på bilens luftkonditionering. Men inte många har koll på vad som egentligen händer. Här förklarar vi övergripande hur en av de vanligast förekommande versionerna av en luftkonditionering fungerar. Denna består, bland annat, av en expansionsventil, en förångare, en luftkonditioneringskompressor, en kondensator och en tryckomkopplare.

Tillförsel till expansionsventilen sker via en högtrycksledning som styrs av tryckomkopplaren

Kylmedlet, som står under högt tryck, matas via expansionsventilen in i en lågtryckskammare. Sedan färdas kylmedlet, som i det här stadiet fortfarande är i flytande form, in i förångaren där det expanderar och ändrar sin sammansättning. Kylan som produceras av förångaren förs sedan in i passagerarutrymmet genom ventilerna och på så sätt uppnås den önskade effekten. Själva kylmedlet är nu i gasform.

Nästa fas är leveransen till AC-kompressorn. Den drivs av en rem och transporterar kylmedlet i gasform genom systemet genom att suga upp det och komprimera det. Under denna process kan temperaturen stiga till över 50 °C. Efter detta intar gasen värmeväxlaren. Detta är en kondensator som kyler det varma, komprimerade mediet och får det att anta flytande form igen. Således ska den helst placeras i det luftflöde som uppstår under körning, exempelvis framtill eller på en utsatt placering i underredet. Stenar som sprätter upp kan orsaka läckage i en kondensor och är därför en av de vanligaste typerna av AC-skador. Efter att kylmedlet renats av ett filter för AC-systemet det vidare till förångaren – där cykeln börjar om på nytt. För att hålla trycket i den främre expansionsventilen på en säker och normal nivå regleras detta av en tryckomkopplare. Denna tryckomkopplare utför sin uppgift att slå på fläkten i den främre delen av kondensorn samt slå av AC-kompressorns magnetiska koppling vid behov.

Om tryckomkopplaren, expansionsventilen eller någon annan komponent går sönder kan Rexbo utan tvivel erbjuda dig lämpliga reservdelar.