Stötdämparna, fjädrar, bladfjädrar kategori: Fjäderben, Komplett fjäderben, Väghållning i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Tillverkare av reservdelar för Väghållning

FEBI BILSTEIN Komplett fjäderben bak av hög kvalité
RIDEX Komplett fjäderben bak av hög kvalité
MAPCO Komplett fjäderben bak av hög kvalité
VAICO Komplett fjäderben bak av hög kvalité
STARK Komplett fjäderben bak av hög kvalité
Fjäderben MONROE bak och fram positivt pris
Fjäderben SACHS bak och fram positivt pris
Fjäderben TRW bak och fram positivt pris
Fjäderben TOPRAN bak och fram positivt pris
Fjäderben SWAG bak och fram positivt pris

Stötdämpare bak och fram för bil köp billigt online

Stötdämpare hjälper till att reducera mängden svängningar som uppstår i fordonets kaross under körning. De bibehåller en stabil kontakt mellan däcken och vägytan, det gör att det är bekvämare och säkrare att använda fordonet. Den genomsnittliga livslängden på komponenterna är 100,000 till 120,000 km.

Vad du behöver veta för att byta ut stötdämpare

  1. Man kan upptäcka fel med de här bildelarna genom att karossen vibrerar när du kör fordonet, genom att karossen lutar i kurvor eller att styrningen försämrats. När fordonet körs på ojämn mark kan knackande ljud höras från stötdämparna. Ojämnt slitage på däcken är också ett symptom som tyder på att dessa komponenter är i dåligt skick.
  2. Det rekommenderas att du förlitar dig på specialister när du ska byta ut de här komponenterna. En anledning är att du behöver en speciell hydraulisk kompressor när du ska arbeta med fjädrarna. Dessutom kan du behöva justera hjulen efter att du installerat de nya reservdelarna. Det som bestämmer om detta behövs eller ej är den typ av stötdämpare du har på fordonet.
  3. Om du har bestämt dig för att utföra arbetet på egen hand så måste du komma ihåg att stötdämpare med dubbelrör behöver primas innan du installerar dem. Stötdämpare med enkelrör behöver vanligtvis inte detta.
  4. De här bildelarna ska bytas ut i par på varje axel. Om du inte gör det så kommer styrningen försämras markant.
  5. Om du kommer köpa stötdämpare online så bör du även beställa bumpstop och gummidamask. Alla dessa delar ska monteras tillsammans.
  6. När fordonet har stått parkerat under en längre period i låga temperaturer så rekommenderas det att du kör på låga hastigheter en tid för att få stötdämparna att fungera som de ska ordentligt. Sådana förebyggande åtgärder kommer ha en positiv inverkan på komponenternas livslängd.

Erbjudanden på Fjäderben bildelar