Stötdämparna, fjädrar, bladfjädrar kategori: Genomslagsgummi, Dammskydd stötdämpare i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Alla kategorier i Stötdämparna, fjädrar, bladfjädrar katalog

Tillverkare av reservdelar för Dammskydd stötdämpare och genomslagsgummi

FEBI BILSTEIN Dammskydd stötdämpare och genomslagsgummi av hög kvalité
RIDEX Dammskydd stötdämpare och genomslagsgummi av hög kvalité
MAPCO Dammskydd stötdämpare och genomslagsgummi av hög kvalité
VAICO Dammskydd stötdämpare och genomslagsgummi av hög kvalité
SKF Dammskydd stötdämpare och genomslagsgummi av hög kvalité
Genomslagsgummi STARK positivt pris
Genomslagsgummi MONROE positivt pris
Genomslagsgummi SACHS positivt pris
Genomslagsgummi TRW positivt pris
Genomslagsgummi TOPRAN positivt pris

Genomslagsgummi för bil köp billigt online

Stötdämpardamasker och genomslagsstopp är viktiga komponenter i fordonsupphängningen. De förstnämnda är avsedda att skydda stötdämparnas stänger mot smuts och aggressiva kemikalier. De senare begränsar mjukt stavens rörelse när enheten är helt komprimerad och utför en dämpningsfunktion som skyddar andra element i chassit. Komponenterna bör bytas när de slits ut samt varje gång du installerar nya stötdämpare enligt det föreskrivna schemat, det vill säga efter ungefär var 100 000–150 000:e km körsträcka.

Vad du bör veta om byte av stötdämpardamasker och genomslagsstopp

  • Defekta damasker är lätta att upptäcka visuellt. Om komponenterna har sprickor och revor bör de bytas ut. Fel hos en genomslagsstopp kan indikeras av hårda stötar mot fordonets botten och det karakteristiska metalliska ljudet som uppstår vid körning på ojämna ytor, särskilt när fordonet är fullastat.
  • Komponenterna bör bytas ut på en verkstad. Arbetet kan kräva specialutrustning såsom fjäderkompressionsverktyg. Demontering av komponenter utan dessa kan orsaka skador. Dessutom bör hjulinställning ske efter färdigställt arbete, vilket utförs på en speciell bänk.
  • Komponenterna installeras vanligtvis tillsammans med nya stötdämpare, som åtföljs av installation av nya fjäderbenslager och bussningar. Därför bör du bestämma dig för hur mycket av detta arbete du ska utföra innan du beställer damasker och genomslagsstopp. Det alltid är billigare att köpa reservdelar i kit än individuellt.
  • Komponenterna bör alltid bytas ut på båda sidor om en axel med hjälp av ett utbyteskit, eftersom slitage på en av dem oftast tyder på att den andra också är på väg att gå sönder.
  • För att förhindra för tidiga fel på komponenterna är det viktigt att övervaka andra upphängningsdelars skick, särskilt fjädrar. Om de inte längre kan utföra sina funktioner hamnar hela ansvaret för uppgiften att absorbera vibrationer hos genomslagsstoppen och de kommer snabbt att gå sönder. En liknande situation finns med stötdämparbussningarna: att byta ut dem regelbundet kan förlänga andra komponenters livslängd. Dessutom bör du alltid köpa komponenterna med fordonets driftförhållanden i åtanke. Till exempel bibehåller föremål av kisel sin elasticitet även i sträng kyla. Polyuretankomponenter är styvare och därför lämpliga för sportig körning.

Erbjudanden på Dammskydd stötdämpare bildelar