Avgassystem kategori: Ljuddämpare, Japsdämpare, Slutdämpare i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Tillverkare av reservdelar för Slutdämpare

RIDEX Japsdämpare sport och universal av hög kvalité
MAPCO Japsdämpare sport och universal av hög kvalité
STARK Japsdämpare sport och universal av hög kvalité
JP GROUP Japsdämpare sport och universal av hög kvalité
HELLA Japsdämpare sport och universal av hög kvalité
Ljuddämpare VEMO universal och sport positivt pris
Ljuddämpare BLUE PRINT universal och sport positivt pris
Ljuddämpare DIEDERICHS universal och sport positivt pris
Ljuddämpare MAGNETI MARELLI universal och sport positivt pris
Ljuddämpare BOSAL universal och sport positivt pris

Bakre ljuddämpare universal och sport för bil köp billigt online

Den bakre ljuddämparen reducerar buller när avgaser passerar genom avgassystemet och hjälper till att kyla ned dem. Den bakre ljuddämparens livslängd beror på dess material. Delar gjorda av stål håller uppskattningsvis i 1–3 år och delar av aluminiumiserat stål i 3–6 år, medan delar av rostfritt stål håller i upp till 10 års drift.

Viktig information om byten av bakre ljuddämpare

  1. Symptom på problem med den bakre ljuddämparen kan vara lukt i passagerarutrymmet, att motorn låter mer än vanligt, ökad bränsleförbrukning, minskad motoreffekt, lägre accelerationsdynamik och överhettning av motorn redan efter en kort tids användning.
  2. Du kan byta ut den bakre ljuddämparen själv om den är sammankopplad med flänsar eller ljuddämparklämmor. Fordonet bör placeras över en smörjgrop, på en ramp eller på en billyft. Du bör också förbereda en penetrant, då detta kommer förenkla frånkopplingen av de rostiga delarna. Du kommer även behöva en monteringspasta till avgasröret för att applicera på lederna.
  3. Det rekommenderas att uppsöka en verkstad om svetsning krävs för att installera avgassystemet.
  4. För att säkerställa tillförlitlig drift hos avgassystemet rekommenderar vi att du köper den bakre ljuddämparen tillsammans med nya muttrar, klämmor och packningar. I vår onlinebutik kan du köpa alla dessa komponenter till ett förmånligt pris.
  5. Den bakre ljuddämparens livslängd är beroende av korrekt drift hos motorn och dess relaterade system. Till exempel gör störningar i bildandet av luft- och bränsleblandningen att bränslet förbränns i avgassystemet, vilket resulterar i skador på systemet. Ljuddämparen kan lätt ta skada vid körning på vägar av dålig kvalitet. Det är särskilt viktigt att undvika att köra genom djupa vattenpölar då kallt vatten kan få varma komponenter att spricka. Den bakre ljuddämparen är ibland belagd med speciell värmebeständig emalj för att skydda den mot korrosion.

Erbjudanden på Ljuddämpare bildelar