Reservdelar katalog till SAAB köp billigt
Bilmärke
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Reservdelar som passar SAAB

Vårt urval av premiummärken

STARK reservdelar katalog
BOSCH reservdelar katalog
SACHS reservdelar katalog
SKF reservdelar katalog
VALEO reservdelar katalog
VAN WEZEL reservdelar katalog
MAPCO reservdelar katalog
A.B.S. reservdelar katalog
HELLA reservdelar katalog
ATE reservdelar katalog
TRW reservdelar katalog
FEBI BILSTEIN reservdelar katalog

Användbar information angående underhåll och inspektion av SAABfordon

Detta märke är det självklara valet för introverta och okonventionella tänkare och riktade sig inledningsvis till förare med säkerhet som högsta prioritet. SAAB-modeller är inget för alla, men många uppskattar deras originalitet. I början var de teknologiskt moderna fordon som var bland de första att inkludera sidokrockskydd som standard. Modellen 900 var det första serieproducerade fordonet som hade ett pollenfilter. Placeringen av tändlåset mellan framsätena var också unik. De svenska bilarna var relativt klumpiga med sina tunga plåtmaterial, men deras imponerande körsäkerhet kompenserade för det. På grund av partnerskapet med den amerikanska gruppen General Motors år 1989 förlorade den svenska biltillverkaren sin egenart och varumärkesidentitet.

SAAB-modeller och deras brister

År 1998 släpptes 900:s efterträdare: det mellanstora fordonet 9-3 som blev det sista i sitt slag som släpptes på marknaden. Trots dessa bilars popularitet på marknaden för begagnade fordon bör du välja en senare modell om du funderar på att köpa en. Detta eftersom modeller som kom före år 2003 är kända för sina motorfel, defekta startmotorer och luftkonditioneringssystem samt defekta turboladdare och spruckna bränsleslangar i dieselmotorversioner. Många av det svenska märkets fans såg SUV:en 9-7X som början på slutet. Defekta tändningslås och turboladdare var vanliga brister och låg inte i linje med företagets värderingar.

Svagheter hos SAAB att ha i åtanke

I modellen 9-5, som byggdes mellan åren 1997 och 2011, gick den egenutvecklade Trionic-tändningen ofta sönder. Alla tändstift hade sina egna tändspolar som ofta orsakade kortslutningar. Som ett resultat av detta fanns en risk att bränsle som ännu inte förbränts skulle ta sig in i katalysatorn och skada den. Föregångaren 9000, som var en sinnebild för svensk ingenjörskonst, hade problem med sina gasspjäll och versionerna med automatdrift.

Snabb leverans av reservdelar till låga priser

Bilägare på jakt efter reparationskomponenter för att kunna serva sina SAAB-fordon hittar vad de behöver i vår webbutik. Vi erbjuder tändkablar, -moduler och -spolar, ljuddämpare, katalysatorer och andra fordonskomponenter för alla produktionsår till oslagbara priser. Det enda du behöver göra för att snabbt få dina reservdelar levererade är att lägga komponenterna du behöver i din varukorg och välja en betalmetod.

Den mest sålda reservdelen till SAAB