Rör och slangar shop av reservdelar - märkesvaror bildelar i originalkvalite billigt köp online
Rör och slangar för TOP bilmärken
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Rör och slangar till bilmärken till lågpris

Rör och slangar till VOLVO billigt
Rör och slangar till fordon VOLVO
Alla modeller
Rör och slangar till VW billigt
Rör och slangar till fordon VW
Alla modeller
Rör och slangar till BMW billigt
Rör och slangar till fordon BMW
Alla modeller
Rör och slangar till AUDI billigt
Rör och slangar till fordon AUDI
Alla modeller
Rör och slangar till MERCEDES-BENZ billigt
Bil Rör och slangar MERCEDES-BENZ
Alla modeller
Rör och slangar till FORD billigt
Bil Rör och slangar FORD
Alla modeller
Rör och slangar till TOYOTA billigt
Bil Rör och slangar TOYOTA
Alla modeller
Rör och slangar till PEUGEOT billigt
Bil Rör och slangar PEUGEOT
Alla modeller
Erbjudanden på reservdelar i kategorin: Rör och slangar för bil

Rör och slangar - viktiga reservdels sammansättningar på ett fordon

Rör och slangar är element som förflyttar vätskor och gaser från en enhet till en annan. De används i system för smörjning, luft- och bränsletillförsel, kylning, luftkonditionering, avgasrening och fönsterrengöring. De används även i de hydrauliska enheterna bromsar, koppling och servostyrning.

Viktig information om rör och slangar

  • Rör och slangar kan vara tillverkade av olika material. I de flesta fall är slangar gjorda av gummi som är resistent mot höga temperaturer och aggressiva kemikalier. Silikon kan också användas eftersom det bibehåller sin elasticitet under lång tid. För förbättrad styrka är dessa delar ibland förstärkta med syntetfibrer eller metalltrådar. Rör är vanligtvis tillverkade av polymermaterial eller metall.
  • Rör och slangar som används i bromssystemet bör bytas ut ungefär var femte år. I andra fall bör dessa delar bytas ut när de blivit utslitna. Deras skick bör kontrolleras vid varje underhåll.
  • I de flesta fall bör nya komponenter installeras av en verkstad. Arbete som utförs på kylsystem, luftkonditioneringssystem eller hydrauliska drivenheter kräver dränering av arbetsvätska. Efter installation bör systemet luftas. Detta arbete är väldigt komplicerat och kräver både kunskap och erfarenhet.
  • Vid köp av rör och slangar bör du komma ihåg att även köpa klämmor och fästdon, eftersom även de utsätts för slitage. Dessa delar finns tillgängliga i vår onlinebutik till mycket rimliga priser. Mängden arbetsvätska i ditt fordon bör också tas i beaktande, då den behöver fyllas upp till en viss nivå efter reparation.
  • För att undvika för tidiga skador på rör och slangar bör du enbart köpa komponenter som matchar ditt fordons specifikationer. Felaktigt arbetstryck eller felaktig diameter hos delarna är den vanligaste orsaken till försämring av dess skick och resulterar i felaktig systemdrift. Det är viktigt att rör och slangar inte böjs och inte vidrör rörliga delar. Du bör dessutom endast använda vätskor som är rekommenderade av tillverkaren och spola lämpliga system då och då, eftersom smuts och avlagringar har en skadlig effekt på komponenterna.