Packningar och tätningsringar shop av reservdelar - märkesvaror bildelar i originalkvalite billigt köp online
Tätningsringar för TOP bilmärken
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Oljetätningar till bilmärken till lågpris

Packningar och tätningsringar till VOLVO billigt
Tätningar till fordon VOLVO
Alla modeller
Packningar och tätningsringar till VW billigt
Tätningar till fordon VW
Alla modeller
Packningar och tätningsringar till BMW billigt
Tätningar till fordon BMW
Alla modeller
Packningar och tätningsringar till AUDI billigt
Tätningar till fordon AUDI
Alla modeller
Packningar och tätningsringar till MERCEDES-BENZ billigt
Bil Oljetätningar MERCEDES-BENZ
Alla modeller
Packningar och tätningsringar till FORD billigt
Bil Oljetätningar FORD
Alla modeller
Packningar och tätningsringar till TOYOTA billigt
Bil Oljetätningar TOYOTA
Alla modeller
Packningar och tätningsringar till PEUGEOT billigt
Bil Oljetätningar PEUGEOT
Alla modeller
Erbjudanden på reservdelar i kategorin: O-ringar för bil

O-ringar - viktiga reservdels sammansättningar på ett fordon

Oavsett om det gäller avgasgrenrör eller vattenpumpar, packningar eller kompletta packningskit: kvalitet räknas

Överallt runt motorn där olika delar är sammankopplade med varandra behövs packningar. Detta gäller såväl avgasgrenrör som turboladdare och cylinderhuvud. Men alla packning är inte likadana: de tuffa prövningar de får utstå, såsom höga tryck eller temperaturer, kräver ett omsorgsfullt val av material som kan leva upp till kraven på såväl beständighet som hållbarhet. Vid en fullständig motoröversyn eller liknande arbeten krävs ofta så kallade kompletta packningskit, som innehåller de rätta packningarna för cylinderhuvud, turboladdare och vattenpump.

Både avgasgrenrörets packning och det kompletta packningskittet utsätts för tuff belastning

Avgasgrenröret kan lätt komma upp i temperaturer på upp till 900 °C vid körning. Därför måste packningarna vara tillverkade av metall eller jämförbara värmetåliga material. Turboladdaren behöver exempelvis en packning både till avgasgrenröret och eventuella befintliga olje- och vattenanslutningar. Beroende på installationsplatsen ligger fokus på temperaturtålighet och resistens mot antifrysmedel. Det senare är även viktigt för vattenpumpens packningar.

På cylinderhuvudet är packningen avgörande för tätheten till motorblocket, eftersom det ser till att olja och kylvätska inte blandas. Det skulle på halvlång sikt kunna leda till skador på såväl motorn som de anslutande delarna, såsom turboladdare och vattenpump. Packningen, som antingen installeras individuellt eller som en del av ett komplett packningskit, måste absorbera det höga trycket som uppstår inne i motorn utan att deformeras. Samma sak gäller de stora temperaturskillnaderna mellan körning och viloläge. Dessutom är motstånd mot såväl motorolja som kylarvätska ett måste. Samtidigt installeras vanligtvis metallpackningar mellan motorblock och cylinderhuvud som består av flera lager av fjäderstål som kompletteras med skivtunna elastomerskikt.

Rexbos bildelsbutik erbjuder ett brett sortiment av packningar och reservdelar för såväl vattenpumpar som kompletta packningskit.