Oljor och vätskor kategori: Olja till bilen, Bil olja, Motorolja bil, Olja till din bil, Motorolja till din bil i onlinebutiken
Bilmärke
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Alla kategorier i Oljor och vätskor katalog

Tillverkare av reservdelar för Motorolja bil

FEBI BILSTEIN Motorolja bensin och diesel av hög kvalité
VAICO Motorolja bensin och diesel av hög kvalité
SWAG Motorolja bensin och diesel av hög kvalité
MAGNETI MARELLI Motorolja bensin och diesel av hög kvalité
CASTROL Motorolja bensin och diesel av hög kvalité
Olja till bilen FRIGAIR diesel och bensin positivt pris
Olja till bilen KAMOKA diesel och bensin positivt pris
Olja till bilen CHAMPION LUBRICANTS diesel och bensin positivt pris
Olja till bilen KS TOOLS diesel och bensin positivt pris
Olja till bilen ACKOJA diesel och bensin positivt pris

Olja till din bil diesel och bensin för bil köp billigt online

Motorolja används för att minska friktionen och avlägsna överskottsvärme från de anslutande delarna till motorn och relaterade enheter. Dessutom förseglar den mellanrum och säkerställer rätt tryck i motorns cylindrar, samt avlägsnar sot och smuts från ytan av motorns delar. Den fungerar i ungefär 10,000 - 15,000 km. Detta är dock endast generella riktlinjer, eftersom livslängden till stor del beror på fordonets driftsförhållanden och basoljan.

Vad du behöver veta om byte av motorolja

  1. Ibland är föraren inte medveten om att smörjmedlet har passerat sitt bäst före-datum. Varningslampan för oljetrycket eller lampan för kontroll av motorn kan tändas med en fördröjning, när motorn och dess komponenter redan har slitits ut. I vissa fall kan problem med oljeintaget vara orsaken till att motorn är svår att starta. Dessutom kan man upptäcka mörka avlagringar eller skum på locket till oljefiltret. Därför bör du regelbundet, ungefär en gång i veckan, kontrollera arbetsvätskan i smörjningssystemet. Ta en droppe olja på ett rent vitt papper som är placerat på en plan yta. Efter 10-15 minuter, se efter vilken form och färg droppen har antagit. En mörk färg, solid struktur och metallpartiklar i mitten av fläcken visar på att du behöver byta ut arbetsvätskan omedelbart.
  2. I de flesta fall är det förbjudet att blanda smörjmedel med olika basolja. Om du har köpt motorolja med en annan blandning än den du tidigare använt kan du behöva spola rent systemet.
  3. Det är bättre att byta ut motorolja hos en verkstad, eftersom denna process innefattar en tidskrävande installation av ett nytt oljefilter.
  4. Under byte av arbetsvätska i smörjmedelssystemet bör en ny avtappningsplugg installeras, då den är en förbrukningsvara.
  5. För att få smörjmedlet att bibehålla sina egenskaper så länge som möjligt, försök att använda dig av högkvalitativt bränsle och ta hand om motorn, smörjningssystemet och systemet för bränsletillförsel. Undvik att köra för fort: när man kör i en hastighet på mellan 80-100 km/h är risken för överhettning av motorn minimal. Dessutom bör du vara försiktig med att använda olika tillsatser då felaktigt bruk av dem inte bara förändrar smörjmedlets egenskaper, utan även orsakar för tidigt slitage av motorn.

Erbjudanden på Motorolja till din bil bildelar