Oljor och vätskor shop av reservdelar - märkesvaror bildelar i originalkvalite billigt köp online
Oljor och vätskor för TOP bilmärken
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Oljor och vätskor bildelar katalog

Oljor och vätskor till bilmärken till lågpris

Oljor och vätskor till VOLVO billigt
Oljor och vätskor till fordon VOLVO
Alla modeller
Oljor och vätskor till VW billigt
Oljor och vätskor till fordon VW
Alla modeller
Oljor och vätskor till BMW billigt
Oljor och vätskor till fordon BMW
Alla modeller
Oljor och vätskor till AUDI billigt
Oljor och vätskor till fordon AUDI
Alla modeller
Oljor och vätskor till MERCEDES-BENZ billigt
Bil Oljor och vätskor MERCEDES-BENZ
Alla modeller
Oljor och vätskor till FORD billigt
Bil Oljor och vätskor FORD
Alla modeller
Oljor och vätskor till TOYOTA billigt
Bil Oljor och vätskor TOYOTA
Alla modeller
Oljor och vätskor till PEUGEOT billigt
Bil Oljor och vätskor PEUGEOT
Alla modeller
Erbjudanden på reservdelar i kategorin: Oljor och vätskor för bil

Oljor och vätskor - viktiga reservdels sammansättningar på ett fordon

Oljor och tekniska vätskor är kemikalier som säkerställer viktiga komponenters och monteringars drift. De inkluderar smörjmedel som förhindrar nötning och överhettning av kontaktytor, bromsvätskor som överför kraft från huvudcylindrarna till styrdonen och antifrysvätska som avlägsnar värme från motorn och andra mekanismer, såväl som antifrost-spolarvätska som används för rengöring av vindruta och strålkastare.

Viktig information om oljor och servicevätskor

  • Prestandan hos smörjmedel och andra produkter i denna kategori försämras över tid. Därför har de flesta produkter ett strikt utbytesschema. Till exempel bör motorolja bytas var 10 000–15 000:e km, antifrysvätska en gång var 2–4:e år och bromsvätska vartannat år. Mer detaljerad information finns i ditt fordons tekniska dokumentation.
  • Vätskor bör endast fyllas på till den rekommenderade nivån. Vätskenivåerna bör kontrolleras ofta: för många komponenter så ofta som en gång i månaden.
  • Om du vill byta ut en av dessa vätskor bör du besöka en bilreparatör då denna process är tidskrävande och ofta kräver att även andra komponenter byts ut. Spolning av systemen kan också bli nödvändigt, vilket kräver specialutrustning och andra bilvårdsprodukter. Efter avslutat arbete måste systemet luftas för att avlägsna luft från rörledningen.
  • Innan du beställer oljor och servicevätskor bör du kontrollera om ytterligare reservdelar krävs. Till exempel kräver oljebyte även installation av nya oljefilter och dräneringspluggspackningar. När det gäller kylsystemet kan nya klämmor och slangar behövas.
  • När du väljer smörjmedel och andra föremål i denna kategori rekommenderas starkt att välja produkter som uppfyller specifikationen för ditt fordon, eftersom endast dessa produkter säkerställer effektiv drift av motsvarande system. Ett överhettat system kommer att minska effektiviteten hos kylarvätska, bromsvätska och motor- och transmissionsolja. Använd tillsatser med försiktighet då de kan förkorta livstiden för motorn, växellådan, bränslesystemet, motorsmörjningssystemet och kylsystemen.