Lagren shop av reservdelar - märkesvaror bildelar i originalkvalite billigt köp online
Lagren för TOP bilmärken
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Lagren till bilmärken till lågpris

Lagren till VOLVO billigt
Lagren till fordon VOLVO
Alla modeller
Lagren till VW billigt
Lagren till fordon VW
Alla modeller
Lagren till BMW billigt
Lagren till fordon BMW
Alla modeller
Lagren till AUDI billigt
Lagren till fordon AUDI
Alla modeller
Lagren till MERCEDES-BENZ billigt
Bil Lagren MERCEDES-BENZ
Alla modeller
Lagren till FORD billigt
Bil Lagren FORD
Alla modeller
Lagren till TOYOTA billigt
Bil Lagren TOYOTA
Alla modeller
Lagren till PEUGEOT billigt
Bil Lagren PEUGEOT
Alla modeller
Erbjudanden på reservdelar i kategorin: Lagren för bil

Lagren - viktiga reservdels sammansättningar på ett fordon

Lager används för att stötta skaft, axlar och övriga delar, vilket möjliggör linjära eller roterande rörelser. Lager tar emot och överför lasten från den rörliga enheten till andra delar. De används i motorn, generatorn, startmotorn, kopplingen, fläktar, pumpar, hjulnav med mera. 

Viktiga fakta om lager

  • Komponenternas livslängd beror till stor del på deras driftförhållanden. Komponenter i tungt belastade enheter såsom hjulnav, generatorer och kopplingar behöver bytas ut ofta. Till exempel går hjulnavslager ofta sönder efter en körsträcka på 100 000–150 000 km. Kopplingens urtrampningslagers livslängd är ungefär densamma.
  • Speciella avdragare och pressar används ofta för att byta ut lager. Dessutom kan åtkomst till dessa delar hindras av andra komponenter. Därför är det bäst att låta en bilverkstad byta lager åt dig. Efter service behöver monteringen ofta justeras, vilket kräver relevant erfarenhet och kunskap. Till exempel behöver drivremsspännaren justeras efter att generatorn demonterats och hjulen ställas in efter avslutat underhåll eller reparation av ett hjulnav.
  • Installation av nya lager sker ofta i samband med installation av andra delar. Till exempel är det ofta ekonomiskt fördelaktigt att byta ut urtrampningslagret tillsammans med kopplingsskyddsmonteringen och kopplingsskivorna. Vid service av generatorn bör även drivremmen bytas ut. Kom ihåg att det nästan alltid är kostnadseffektivt att köpa lager i kit. Kit är vanligtvis prisvärda och innehåller inte bara alla komponenter som behövs för installationen, utan även smörjmedel. Vid köp av lager i vår onlinebutik sparar du pengar på leveransen.
  • Körstilen har stor inverkan på många komponenters skick. Till exempel reduceras hjulnavets livslängd betydligt av körning i höga hastigheter på dåliga underlag. Att hålla ned kopplingspedalen med ilagd växel kan resultera i att komponenter i vissa system går sönder för tidigt. Notera att vissa delar behöver smörjas regelbundet. Det är även viktigt att kontrollera dammskyddens skick och byta ut dem i tid: om vatten och smuts tränger in i enheten, eller om smörjmedel läcker ut, kan det så småningom skada enheten.