Sensorer, reläer, styrenheter shop av reservdelar - märkesvaror bildelar i originalkvalite billigt köp online
Sensorer, reläer, styrenheter för TOP bilmärken
1
Modell
2
Motor
Motor
3

Givare till bilmärken till lågpris

Sensorer, reläer, styrenheter till VOLVO billigt
Givare till fordon VOLVO
Alla modeller
Sensorer, reläer, styrenheter till VW billigt
Givare till fordon VW
Alla modeller
Sensorer, reläer, styrenheter till BMW billigt
Givare till fordon BMW
Alla modeller
Sensorer, reläer, styrenheter till AUDI billigt
Givare till fordon AUDI
Alla modeller
Sensorer, reläer, styrenheter till MERCEDES-BENZ billigt
Bil Givare MERCEDES-BENZ
Alla modeller
Sensorer, reläer, styrenheter till FORD billigt
Bil Givare FORD
Alla modeller
Sensorer, reläer, styrenheter till TOYOTA billigt
Bil Givare TOYOTA
Alla modeller
Sensorer, reläer, styrenheter till PEUGEOT billigt
Bil Givare PEUGEOT
Alla modeller
Erbjudanden på reservdelar i kategorin: Sensorer, reläer, styrenheter för bil

Sensorer, reläer, styrenheter - viktiga reservdels sammansättningar på ett fordon

Sensorer, reläer och kontrollenheter säkerställer effektiv drift hos många av fordonets system och mekanismer. Sensorerna mäter omgivningens parametrar, reläerna justerar spänningsförsörjningen till deras motsvarande enheter och kontrollenheterna analyserar signaler från sensorerna och skickar kommandon för att koppla i eller ur ställdon.

Viktig information om sensorer, reläer och kontrollenheter

  • Dessa delar har ingen specificerad livslängd. Därför behöver de bara bytas ut när de går sönder. Bilägare tenderar att köpa sensorer, reläer och kontrollenheter för drift av motorn samt för smörj- och kylsystem. Delar som är involverade i driften av indikatorer är också populära. I fordon med dieselmotorer kan glödstiftets relä sluta fungera. Reservdelar som ansvarar för att säkerställa komfort, till exempel hos vindrutetorkare och strålkastare, behöver bytas ut mer sällan.
  • Du kan själv byta ut vissa komponenter från den här kategorin. Till exempel kan reläerna i reläenheten enkelt kopplas ur och bytas ut mot nya komponenter. Detsamma gäller sensorer som inte blockeras av andra enheter eller monteringar.
  • I vissa fall kräver bytet av en komponent att det mellersta armstödet monteras ned eller att hjul och hjulhusbelägg tas bort. Om du behöver arbeta med komponenter som är svåra att komma åt bör du besöka en bilreparatör. Komponenter med gängade anslutningar kan rosta fast på den del de är fästa vid. I sådana fall behövs specialutrustning för att ta bort komponenten utan att orsaka skada.
  • För att säkerställa lång livslängd och korrekt funktion hos dessa delar är det viktigt att de är korrekt anslutna: spänningsfall och kortslutningar är skadliga för elektrisk utrustning. Sensorer är mycket känsliga för kontaminering. Korrekt installation av komponenterna är också viktig eftersom exponering för vibrationer och osäkra anslutningar leder till skador på delarna.